Vi skal noget sammen

Gaffa giver ⭐️⭐️⭐️⭐️ og Nordic Style Magazine skriver det er “en vidunderlig blanding af farver og temaer, der gentagne gange betager og fortryller.” Klik på billedet for at læse mere.

Otte-sange på otte sprog

Sange på dansk, tysk, islandsk, engelsk, fransk, spansk, græsk og arabisk samt en håndlavet bog i 200 nummererede eksemplarer. Per Blochs tredje musikalbum hedder Kokoro. Klik på billedet for at læse mere.

Grå musikvideo i farver

Den islandsk-danske kunstfotograf Katrín Björk har skabt en forunderlig og stemningsfuld video til Grey med dryssende flormelis, snestorm og hudløshed.
Klik her for at se videoen

Euforisk musikvideo

Elvira Friis, Baard Owe og Peerish
Storslået musikvideo der forener strip, poledance og avantgarde-pop. Videoen findes både i en censureret og en ucensureret version
Klik her for at læse og se mere

I provinsen: Banan gror ud af væg

Tirsdag den 5. april, kl. 12.46

“Jeg tror søreme, at jeg vil bruge dagen på at reseache lidt på bronzestøberuddannelsen. Jeg trænger til at lave noget med hænderne. Håndværk.
Glæder mig i øvrigt til at se taget på Skuespilhuset skifte farve, som et andet forvandlingsbolche. Det tager dog nok sin tid for den 1,25 mm tykke og 40 ton tunge kobbertagbeklædning at irre. Men hva’, jeg har god tid. Boblerne i danskvand har ikke – men jeg har.”

Smoking Mannequin


Om Stimuli.dk

Idé
Pia Maarup Carlsson og Per Bloch

Forsidefoto
Carsten Egevang

Design
Insats v. Pia Maarup Carlsson

Programmering
KMS Consult v. Kristoffer Mads

Cinematastisk sanserejse

Cinemateket emmede af fransk stemning til det komplet udsolgte særarrangement “En bid af Paris”: foto-foredrag, coq au vin-middag og stumfilms-koncert med importerede musikere fra Lyon

Under et kultur- og sprogskoleophold i Lyon havde jeg mødt tre franske musikere og set deres ciné-concert til stumfilmen “Ménilmontant”. I ren og skær entusiasme lovede jeg dem at arrangere en forestilling med dem i Danmark.

Cinemateket sagde straks ja til at lægge lærred til og jeg gik i gang med finde finansiering. Lidt mere end et år efter idéen blev født, stod de tre musikere i Cinemateket og modtog lange klapsalver fra en fyldt Bio Carl.

Programredaktør Rasmus Brendstrup og jeg havde sammen udviklet aftenens sansebombardement: fransk mad, klassiske toner, arkitektur- og kunsthistorie – og selvfølgelig film. Mine delopgaver bestod bl.a. i at leje harper (hvor mange el-harper findes der i Danmark? Ikke mange …), instrumentkørsel, teknik og indlogering af franske musikere. Fra idé til afvikling.

Arrangementet blev realiseret i samspil og med støtte fra Den Ingwersenske Fond, Copenhagen Architecture Festival og Institut Français.

Fotograf Lars Schwander holdt foto-foredrag, inden SULT serverede coq au vin. Efter maden spillede harpenisten Diane Daher, fagottisten Claire Mouton og cellisten Audrey Podrini deres komposition til “Ménilmontant”, som tidligere havde været fremført på bl.a. Lumière-festivalen i Lyon og på La Médiatheque i Vaise.

Kommentar på Facebook: Et arrangement der måske tåler en slags gentagelse!

De to følgende dage efter koncerten lagde Cinemateket sal til indspilningerne til den sidste sang til mit kommende album: 8 kærlighedssange på 8 sprog. Claire, Diane og Audrey havde arrangeret cello, harper (el- og pedal) og fagot til den arabiske sang. De første musikindspilninger i Cinemateket nogensinde.

To’eren
Efter successen besluttede Cinemateket at lave en genopførsel af arrangementet. Den blev afholdt fire måneder efter. Konceptet var næsten det samme, dog var de franske musikere udskiftet med den klassiske pianist Christine Raft, der spillede sin første impro-koncert til den 36-minutter lange stumfilm. 

Læs mere om eventet hér (eksternt link til Facebook)
Se omtalen i Cinematekets program (eksternt link til pdf)
Mere om de 8 kærlighedssange på 8 sprog (eksternt link til Facebook)

Tags: , ,