Vi skal noget sammen

Gaffa giver ⭐️⭐️⭐️⭐️ og Nordic Style Magazine skriver det er “en vidunderlig blanding af farver og temaer, der gentagne gange betager og fortryller.” Klik på billedet for at læse mere.

Otte-sange på otte sprog

Sange på dansk, tysk, islandsk, engelsk, fransk, spansk, græsk og arabisk samt en håndlavet bog i 200 nummererede eksemplarer. Per Blochs tredje musikalbum hedder Kokoro. Klik på billedet for at læse mere.

Grå musikvideo i farver

Den islandsk-danske kunstfotograf Katrín Björk har skabt en forunderlig og stemningsfuld video til Grey med dryssende flormelis, snestorm og hudløshed.
Klik her for at se videoen

Euforisk musikvideo

Elvira Friis, Baard Owe og Peerish
Storslået musikvideo der forener strip, poledance og avantgarde-pop. Videoen findes både i en censureret og en ucensureret version
Klik her for at læse og se mere

I provinsen: Banan gror ud af væg

Tirsdag den 5. april, kl. 12.46

“Jeg tror søreme, at jeg vil bruge dagen på at reseache lidt på bronzestøberuddannelsen. Jeg trænger til at lave noget med hænderne. Håndværk.
Glæder mig i øvrigt til at se taget på Skuespilhuset skifte farve, som et andet forvandlingsbolche. Det tager dog nok sin tid for den 1,25 mm tykke og 40 ton tunge kobbertagbeklædning at irre. Men hva’, jeg har god tid. Boblerne i danskvand har ikke – men jeg har.”

Smoking Mannequin


Om Stimuli.dk

Idé
Pia Maarup Carlsson og Per Bloch

Forsidefoto
Carsten Egevang

Design
Insats v. Pia Maarup Carlsson

Programmering
KMS Consult v. Kristoffer Mads

Panneq

Per Blochs nye album hedder ’Rentyr’ ... på grønlandsk. Altså Panneq. En fortælling om kærlighed udformet som en stemningsfuld rejse i lyd, skabt sammen med grønlandske musikere og producere. Og alle ordene er grønlandske.

”Da jeg flyttede til retur til Danmark sidste sommer mærkede jeg, at jeg slet ikke var færdig med Grønland. At jeg havde et stort behov for at sige tak. Jeg prøvede at sætte ord på hvordan jeg havde oplevet det at være gæst i Grønland. På min lyst til at blive en del af samfundet og kulturen. Og mit møde med grønlænderne. Det blev til en kærlighedserklæring. I ord, lyde og musik. Til landet og menneskene”, fortæller musiker og forfatter Per Bloch.

Albummets syv meget forskellige numre skifter mellem at være instrumentale og med ord. Poetiske tekster, som er tilsat musik, skabt af primært grønlandske musikere og producere. Eksempelvis Gustav Lynge Petrussen, fra det grønlandske band Inuk, og Gerth Lyberth, som var nomineret til Nordisk Råds Musikpris i 2021. Producertroldmanden Andachan medvirker på to numre – det ene har titlen Oqaasissaarukkaangama, som betyder ’Når jeg ikke har ord at sige’.

Per Bloch fortæller: ”Jeg sendte producerne lydoptagelser, som jeg har lavet i Grønland. Knirkende sne, lyde fra en hundeslædetur, byggearbejde og optagelser hvor jeg synger, men uden ord. Og så har de tilføjet deres egne instrumenter og på den måde har vi lavet numrene sammen – trods afstand og corona-isolation.”

At gøre sig umage
I alt 900 dage boede Per Bloch i Grønland. 2,5 år i Arktis hvor han forsøgte at lære det sprog, som ofte kaldes verdens sværeste. Albummets tekster er skrevet på dansk og så har han fået hjælp til at oversætte og indtale dem.

”Selvfølgelig kan man høre på min udtale, at jeg ikke er grønlandsk. Men det er hele pointen. Det væsentlige for mig er at gøre forsøget. At gøre mig umage for at fortælle historien på det sprog man taler, der hvor følelserne er opstået”, siger Per Bloch.

I 2019 udgav Per Bloch det roste spoken word-album Vi skal noget sammen, som blev skabt i Grønland med flere grønlandske artister. Et album der ligesom Panneq har musik og ord som udgangspunkt, men denne gang altså på grønlandsk.

”Hvis man skal sige tak til nogen og fortælle dem, at de har sat spor, så synes jeg, at det skal ske på deres sprog og ikke ens eget. Men musikkens sprog er universelt, så jeg håber, at man kan mærke budskabet og intentionen, selvom man ikke forstår ordene”, afslutter Per Bloch.

Panneq er udgivet på alle streamingtjenesterne og på 50 eksklusive kassettebånd. De kan udelukkende købes direkte via Per Bloch og koster 100,- stykket plus porto. Teksterne er oversat til engelsk i albummets digitale booklet.

De medvirkende på Panneq er: Tûtu (GL), Gerth Lyberth (GL), Andachan (GL), Fabrizio Barzanti (IT/GL), Mikkel Gemzøe (DK/SE), Peter Morrison (AU) og Per Bloch (DK). Coverbillederne er taget af den grønlandske kunstfotograf Ivana Sakariassen Knudsen.

Tags: , ,