Videoen er baseret på et af numrene fra Vi skal noget sammen, som udkom i efteråret 2019. Albummet er spoken word med musik af bl.a. grønlandske musikere, og nummeret Som i en drøm / Soorlu sinnattoq er blevet til hele to videoer. Den samme video udgives i to udgaver: grønlandsk og dansk. Det er Per Bloch selv, der har indtalt teksten på begge sprog.

Videoen blev vist på Nuuk International Film Festival 2020, der havde udvalgt musikvideoen til det nordiske program.

Et lyserødt filter
Musiknummeret handler om at være forelsket og at se verden gennem et lyserødt filter. Det fremhæves ved en bærende scene i videoen, der er optaget i den grønlandske billedkunstner Bolatta Silis-Høeghs kunstinstallation i centrum af Nuuk.

Per Bloch har lagt stor vægt på at samarbejde med andre kunstnere på albummet og musikken til Som i en drøm er skabt af Andachan (Anda Otto Schmidt) fra Sisimiut i Vestgrønland.

Inspireret af impulser
”Det har været rigtig spændende at arbejde med andre kreative mennesker. At udvikle ideerne sammen gav også meget motivation,” siger Anders Berthelsen. Per Bloch tog kontakt til ham efter at have set nogle af hans droneoptagelser. Siden eskalerede idéerne, og samarbejdet blev udvidet.

”Den måde at arbejde på er meget kendetegnende for mig. At blive inspireret af de mennesker og impulser, jeg møder. Der er så meget snak om værdierne i Grønlands undergrund, men der går jo masser af talent rundt på gaderne her, så hvorfor bore efter værdi?” siger Per Bloch.

Kreativt samspil
Musikvideoens idéer og scener er leget frem. Eksempelvis havde Anders Berthelsen nyt filmudstyr, han gerne ville teste, og det inspirerede undervejs holdet til helt andre idéer. Et kreativt samspil baseret på improvisationer og kunstneriske bidrag fra hver af de medvirkende.

”Det er ikke så tit, at jeg har mulighed for at lege helt frit og uden rammer. Det har været vildt inspirerende at lade fantasien få frit løb og give den gas med farver og teknikker,” siger Natascha Pedersen.

Albummet Vi skal noget sammen er Per Blochs femte album-udgivelse og består af 21 numre, hvor en række internationale musikere og producere har skabt musik til musiker hans tekster.