Ingen af Kokoro-koncerterne har været ens. Under fuldmånen i Athen var den græske musiker Krystalia Theodorou og fransk-græske dansere med, så da vi blev inviteret til Nuuk Nordisk Kulturfestival bad vi Pauliina Oinonen og Seqininnguaq L. Poulsen deltage med henholdsvis finsk og grønlandsk oplæsning. Helt i Nuuk Nordisks ånd om nordiske krydsninger og samarbejder.

Pauliina havde oversat sangteksten fra den arabiske الأذرع المفتوحة (”Åbne arme”) som kom til at hedde ”Avosylin” og Najâraq Egede havde oversat spoken word-teksten ”Som i en drøm”, der kom til at hedde ”Soorlu sinnattoq” og blev læst op af Seqininnguaq. På den måde blev Kokoro-albummets otte sprog udvidet til 10 sprog.

Rammen om sangene var stadig klassiske instrumenter og elektroniske elementer og publikum fik også fortællinger om sangenes oprindelse og hvordan det ret specielle koncept med otte kærlighedssange på otte forskellige sprog er opstået.

I forbindelse med festivalen deltog Per Bloch ved Nuuk Nordisk Talks med den islandske keramiker Antonía Bergþórsdóttir og den italienske kunsthistoriker og filosof Lorenzo Imola under overskriften ”Collaboration between art forms” og gæstede sangskriveren Jacob Froberg og Persian Electro Orchestra som vokalist.

Og nu ensemblet var fløjet helt til Nuuk blev deres talenter også sat i spil ved at Jesper Skovgaard spillede en solo-koncert som Noosfære og Christine og Peter spillede en klassisk koncert, der blev gæstet af den grønlandske forfatter Pivinnguaq Mørch. Han læste digte fra sin bog “Arpaatit qaqortut”, som betyder “de hvide kondisko” på grønlandsk.

Nuuk Ugeavis havde koncerten på forsiden (topbilledet) og en artikel om koncerten, som blev støttet af Solistforbundet, Nordens Institut i Grønland (musikernes rejse fra DK til GL) og Dansk Musiker Forbund og som blev fotograferet af Charlotte Lakits – se hendes billeder via nedenstående link. Den islandske musikjournalist og adjunkt Arnar Eggert Thoroddsen skrev et blogindlæg om sit besøg under Nuuk Nordisk og nævnte Kokoro-koncerten i rosende vendinger.

Ensemble:
Per Bloch – sang
Christine Raft – flygel
Peter Morrison – cello
Jesper Skovgaard – elektronik
Pauliina Oinonen – finsk oplæsning
Seqininnguaq L. Poulsen – grønlandsk oplæsning