Pecha Kucha betyder snik-snak på japansk og er et præsentations-koncept, som i al sin enkelhed går ud på, at man præsenterer sin ide, sit koncept eller sit virke med 20 slides á 20 sekunder. I alt 6 minutter og 40 sekunder. Også derfor kaldes konceptet nogle gange for 20 x 20. Hvert slide kan være et billede, et videoklip, en stump musik eller lignende.

I 2011 præsenterede jeg første gang ved Pecha Kucha. Det foregik i Dansk Arkitektur Center i København og overskriften på mit oplæg var “Tre kreative dogmer og lidt udvalgte produktioner”. Jeg spillede noget af min musik, viste uddrag af musikvideoer, lidt fotografi og fortalte om mine performancekoncerter.

Præsentationen i København ledte til at Pecha Kucha i Oslo i 2012 inviterede mig til Norge, for at lave endnu en præsentation. Denne gang kaldte jeg min præsentation “Ting du kan, uden at kunne”, men omdrejningspunktet var stadig mit kunstneriske virke. Billeder fra aftenen og min tur kan ses via linket herunder.

Som følge af mit besøg i Oslo blev jeg i 2013 inviteret til Paris, som den ene af to danskere, til Franco-Nordic Pecha Kucha Night, der var optakt til Paris Design Week og blev afholdt i den giftgrønne og futuristiske Docks-en-Seine. Denne gang kaldte jeg mit oplæg “Obstructions, limitations and dogmas” og fortalte om de benspænd og begrænsninger, som mine kunstneriske produktioner er opstået ud af.

I 2014 lavede jeg endnu en præsentation, denne gang i Lyon, hvor jeg var bosat i fire måneder. Denne gang var min overskrift: “Obstructions, limitations and how to sing in Greek”. Jeg holdt oplægget på engelsk og fransk.

I 2016 præsenterede deltog jeg ved Pecha Kucha #37 i København – denne gang med et oplæg med titlen “Kokoro – 8 kærlighedssange på 8 sprog”. Noget af responsen kom i form af en mail: “Meget rørende præsentation af dit arbejde til PechaKucha. Jeg vil gerne købe Kokoro-bogen.”

Next?
Next!