Vi skal noget sammen

Gaffa giver ⭐️⭐️⭐️⭐️ og Nordic Style Magazine skriver det er “en vidunderlig blanding af farver og temaer, der gentagne gange betager og fortryller.” Klik på billedet for at læse mere.

Otte-sange på otte sprog

Sange på dansk, tysk, islandsk, engelsk, fransk, spansk, græsk og arabisk samt en håndlavet bog i 200 nummererede eksemplarer. Per Blochs tredje musikalbum hedder Kokoro. Klik på billedet for at læse mere.

Grå musikvideo i farver

Den islandsk-danske kunstfotograf Katrín Björk har skabt en forunderlig og stemningsfuld video til Grey med dryssende flormelis, snestorm og hudløshed.
Klik her for at se videoen

Euforisk musikvideo

Elvira Friis, Baard Owe og Peerish
Storslået musikvideo der forener strip, poledance og avantgarde-pop. Videoen findes både i en censureret og en ucensureret version
Klik her for at læse og se mere

I provinsen: Banan gror ud af væg

Tirsdag den 5. april, kl. 12.46

“Jeg tror søreme, at jeg vil bruge dagen på at reseache lidt på bronzestøberuddannelsen. Jeg trænger til at lave noget med hænderne. Håndværk.
Glæder mig i øvrigt til at se taget på Skuespilhuset skifte farve, som et andet forvandlingsbolche. Det tager dog nok sin tid for den 1,25 mm tykke og 40 ton tunge kobbertagbeklædning at irre. Men hva’, jeg har god tid. Boblerne i danskvand har ikke – men jeg har.”

Smoking Mannequin


Om Stimuli.dk

Idé
Pia Maarup Carlsson og Per Bloch

Forsidefoto
Carsten Egevang

Design
Insats v. Pia Maarup Carlsson

Programmering
KMS Consult v. Kristoffer Mads

Siallileqattaarneq / Averse / Byge

Musikvideoen “Byge” er skabt i et samspil af kunstneriske kræfter fra Frankrig, Grønland og Danmark. Teksten er skrevet i Danmark, musikken komponeret i Grønland og videoen optaget i Frankrig under nedlukningen i foråret 2020

I et samarbejde på tværs af landegrænser er musikvideoen ”Byge” skabt af forfatter og musiker Per Bloch, fotograf Charlotte Lakits og musiker Hans-Ole Amossen.

Den franske kunstfotograf Charlotte Lakits har filmet videoen i Frankrig, mens coronakrisen lukkede landet ned. På den måde blev pandemien en kreativ katalysator, som nu er blevet til en poetisk musikvideo. Mødet imellem Charlotte Lakits, Hans-Ole Amossen og Per Bloch har tilført musikvideoen en stemning af grønlandsk, fransk og dansk melankoli.

”Jeg var i Bretagne i det vestlige Frankrig med min søster, Jeanne Lakits, som er danser. Det regnede uafbrudt i 24 timer. Regnvejret og stemningen inspirerede os til at fortælle en historie, der starter i byen og ender ved en smuk strand i Bretagne”, fortæller Charlotte Lakits.

Påvirket af vejret
”Byge” handler om, hvordan ens humør bliver påvirket af vejret, og derfor også om, at melankoli og mørke kun er midlertidige tilstande. Før som siden bryder solen igennem skydækket. I videoen bevæger en kvinde sig rundt i byen og ud på landet – tåget og fjern, men samtidig kropslig og nærværende.

”Regnen satte mig i en særlig stemning, og dråberne på min hud styrkede min opmærksomhed på mine bevægelser og hjalp mig til at mærke min krop i forhold til omgivelserne”, fortæller danseren Jeanne Lakits.

Søskendeparret Lakits har optaget videoen i Paris, Normandiet og Bretagne. Charlotte Lakits står også bag coverbillederne til albummet ”Vi skal noget sammen”. Billeder der ligesom musikvideoen bygger på kropslighed og bevægelser.

”Charlotte er meget fysisk i sit arbejde. Da vi skulle tage billeder til albummets omslag, fik hun os til at ligge på jorden på en iskold efterårsdag i Nuuk. Og kort efter bad hun mig tage skjorten af og stå i bar overkrop, fordi hun havde fået en ny idé,” fortæller Per Bloch.

Musikvideoen til ”Byge” følger op på to musikvideoer fra albummet “Vi skal noget sammen”, som udkom tidligere på året, bl.a. ”Som i en drøm”, der også blev lavet i en grønlandsk version, ”Soorlu sinnattoq”, hvor Per Bloch selv havde indtalt den grønlandske tekst.

Tags: , ,